11 Marrum 20 16 28 42
12 VCR 20 16 20 36

Verslag van Bokke Dijkstra:

WTOC IN THUISDUEL LANGS VCR

OUDWOUDE – WTOC heeft de thuiswedstrijd tegen VCR gewonnen. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 3-0. De gasten waren met 2 bussen naar Oudwoude gekomen. Beide ploegen kwamen vergezeld door jeugdspelers het veld op. Ook de mascotte van VCR was aanwezig.

De thuisclub kwam uitstekend uit de startblokken. Al in de eerste minuut schoot Sybren Bosma in de handen van VCR-doelman Hidde Smidt. Vier minuten later schoot Tedo de Bruin rakelings over en pal daarop belandde een inzet van Wierd de Vries tegen de lat. Aan de andere kant ging een vrije trap van verdediger Hendrik Hamersma voorlangs. Gevaarlijk werd VCR door Jouke Hoekstra die na een vrije trap goed inkopte maar de bal ging naast het WTOC-doel. Halverwege de eerste helft nam WTOC de leiding. Na een pass van Jitze Keizer kon Jaap de Bruin geheel vrijstaand inkoppen, 1-0.

Op aangeven van Sybren Bosma kopte Tedo de Bruin naast en een voorzet van Jilmer Dijkstra belandde tegen de lat. Direct daarop was het wel raak. Na een prachtige dieptepass van Berend-Jan Prins bracht Jaap de Bruin zijn broer Tedo in stelling en dat betekende 2-0.

Jaap de Bruin kreeg daarop de kans op 3-0 maar nu ging zijn kopbal naast. Aan de andere kant kon Jouke Hoekstra vrij inkoppen maar zijn poging ging over. Een voorzet van Ane-Jan Schat kon door de WTOC-verdediging nog net uit de doelmond worden gewerkt zodat het tot de rust 2-0 bleef.

In de eerste fase na de thee gebeurde er weinig. Na een kwartier mocht VCR een vrije trap nemen. Abe Dreijer schoot in de WTOC-muur. De bal kwam voor de voeten van Lorenzo Falize maar diens schot werd knap gekeerd door doelman Fokke Zijlstra. De rebound van Jorrit-Iwan Kooistra werd eveneens goed gestopt door de goalie. Aan de andere kant kreeg Jilles Bosma twee goede mogelijkheden maar de aanvaller kwam niet langs doelman Smidt. Na een handsbal mocht VCR een vrije trap nemen maar de inzet van Lorenzo Falize werd opnieuw uitstekend gestopt door Zijlstra. Jilles Bosma zag twee inzetten gestopt door doelman Smidt. Dat zinde Bosma kennelijk niet want even later joeg hij de bal keihard achter de VCR-goalie, 3-0. De wedstrijd was daarmee gespeeld.

Abe Dreijer mocht nog een vrije trap nemen maar de invaller schoot naast. Bij WTOC kwamen de junioren Wiebe Smid en Wesley Elzinga nog in het veld. Voor laatstgenoemde betekende dit zijn debuut in de hoofdmacht van WTOC.