Friese Boys 1 – WTOC 1 ( beker) 0-5 foto’s van de wedstrijd
74. 0-4 Nyckele Smeding
84. 0-5 Jilmer Dijkstra

Verslag van Bokke Dijkstra van Friese Boys:

DIKKE NEDERLAAG VOOR FRIESE BOYS TEGEN WTOC

KOLLUMERZWAAG – De bekerwedstrijd van Friese Boys tegen WTOC is teleurstellend verlopen voor de equipe van trainer Martin Brandsma. Er werd met 0-5 verloren. Bij de rust was de stand 0-3.

De eerste kans voor WTOC was direct raak; Na tien minuten werd Nyckele Smeding in stelling gebracht door Jaap de Bruin en Smeding liet Friese Boys-doelman Jelmer Boorsma kansloos, 0-1. Pier Kempenaar kreeg de kans op de gelijkmaker maar zijn poging ging over het WTOC-doel. Een tweede mogelijkheid voor Kempenaar leverde ook geen doelpunt op; nu ging de bal naast. Na iets meer dan een half uur verdubbelde WTOC de voorsprong. Een vrije trap van Sybren Bosma belandde via een Friese Boys-been voor de voeten van Nyckele Smeding die onmiddellijk doeltreffend uithaalde, 0-2. Bijna had Jaap de Bruin even later voor 0-3 gezorgd maar de bal rolde net naast het Friese Boys-doel. Pal voor de rust werd het 0-3 na een prachtige aanval van WTOC. Johannes van der Ploeg bereikte Sybren Bosma die de bal daarop breed legde op Jaap de Bruin en dat betekende 0-3.

Bij Friese Boys kwam Jonathan Sabuni na de thee in het veld. Na drie minuten kreeg de invaller een kans maar WTOC-doelman Geoffry Hoiting bracht redding. Na iets meer dan een kwartier spelen werd een hard schot van Sabuni opnieuw gestopt door doelman Hoiting. Op aangeven van invaller Riemer Bijlstra scoorde Nyckele Smeding daarop zijn derde treffer,  0-4. Zes minuten voor het einde werd de eindstand bereikt toen invaller Jilmer Dijkstra doel trof, 0-5. Een schot van Sybren Bosma leverde bijna nog 0-6 op maar doelman Boorsma bracht redding.

Drogeham-VVT 1-3